Eve mu ga na = М Бојић

   

 

СЕРБСКЕ ИНТЕРНЕТ НОВИНЕ
 
 
 THE SERBIAN INTERNET NEWS
 
 
 
 
 
              

 
 

 
 
 

Eve mu ga na  
Satanasijeve Burgije‏
Van: М Бојић (mboyich0@gmail.com)
Verzonden: vrijdag 12 maart 2010 17:27:49
Aan:

Eve mu ga na

Blazenopocivsi episkop sumadijski Sava, koji je jedan od retkih episkopa, po svome zaduzbinarstvu (za zivota je podigao preko 90 crkva), pre nego je vladika zicki Stefan predlozio Satanasija Jeftica za episkopa, imao je jedan ozbiljniji razgovor sa njim, po tom pitanju. U tom razgovoru prvo je vladika Stefan stavio do znanja Vladici Savi da ce da predlozi Satanasija za vladiku. Posle cega je razgovor tekao otprilike ovakao:

– Za ime Boga brtae Stefane nemoj to da radais. To je jedan sirov covek, veoma aljkav i po vrh svega neuravnotezen, – molio je Vladika Sava, valdiku Stefana.

– Brte Savo moracu to da ucinim, jer mu imam duzan, – konstatovao je Stefan.

– O kakvom dugu govoris?- upitao je onda Vladika Sava, v. Stefana.

– Pa znas mnogo me je hvalio u svojim knjigama, – branio je svoju tezu Stefan.

 Na tome se nekako i zavrsio taj razgovor, gde je i dalje  Vladika Sava bio pri tome da Satanasije nije kvalifikovan da bude vladikia. I nije podrzao Stefanov predlog da ovaj primitivac bude proizveden u cin vladike.

Drugog coveka koga Vladika Sava nije podrzao, i nije bio za to da on bude vladika, bio je student Satanasijev, satnaski Georgije. Pored toga cujem da se sa jos nekolicinom kandidata, da oni budu vldike nije slago Vladika Sava, medju kojim i Georgijev brat Djoka Konstantinovic.

Ne sumnjivo je da gledano iz danasnje perspektive ni jedan od spomenutih ne zasluzuje da bude ni cobanin za kozama u nekom manastiru, a nekamo li da ovakvi budu vladike SPC.

Medjutim, i pored svega, dok se danas vodi hajka protiv jednog od najsposobnijih vladika i u stavri jednog od cetvorice jedinih vladika u danasnjem episkopatu SPC, vladike Artemija, oni koji nicim ne zasluzuju da budu vladike, ipak uz veliko zaprepascenje i razocarenje opstaju. Ko ih podrzava?

Da bi se pravilan odgovor dao na ovo pitanje, zadrzimo se za trenutak na Djokicu mladjem. Kada bi i iz bliza danasnji Episkopat SPC bio ono sto treba da bude, Djokic junior, kao i njegov brat stariji, ne bi bili to sto jesu. Medjutim iako je protiv njih  podignuto brdo kritike. Djokic Junior ne uziva nikakav ugled medju vernicima.  Doslo je do potpunog javnog raskrinkavanja njegovog, kada eto ti ga i dalje on vladikuje. I pored toga sto mu je iz eparhije oduzeta jedna CSO. Ali u tome niti je on usamljen, i niti je ovo prvi put da se pravi jedno kalemljenje, a ne rez da se maligni tumor unisti, on i nadalje ostaje da stavara probleme..

Nijagara nije prvi i jedini usamljen slucaj. Tu je citava kasapnica srpskih pravoslavnih dusa u Australiji. Tu je naravno i slucaj Delavera iz Toronta, a sta za gotovo zaboravjeni slucaj Djokica Juniora u Svajcarskoj?  Pa sada eto nesto se slicno samo na drasticniji nacin desava na Kosovu.

Treba se onda i zaista zapitati da li je sve ovo jedna naivna stvar, ili jedna dublje i ozbiljnije zakulisana, pa i donekle smisljena igra. I da li su vidljivi problemi, i zaista problemi. Dva Djokica, Mirko Dobrijevic neuravnotezeni Stanasije Jeftic? Naravno da nisu. Glavni oslonac problema lezi u satanskom ekumenizmu i onima koji ovu jeres najvise i najozbiljnije podrzavju. To jest sprovode. Oni su cak i kreatori ovih problema.

Dok se kako vidimo Vladika Sava protivi da problematicni i neuravnotezeni tipovi postanu vladike, dotle ih lukavo i podmiklo podrzavaju iza kulisa dava kopilana vatikanskih lucifera, crni kardinal Mirko Bulovic, i kako ga Satanasije nazva ludi Risto. Odnosno alijas Amfilohije.

Poznata je stvar da kada su nemacke vlasti pronasle mnoga krivicna dela, sto ih je pocinio Djoka Konstantinovic, u stvari, stariji starij brat Djoke kanadskog, da je odmah u Nemacku otrcao crni kardinal Bulovic, i tamo preko nekih svojih veza sa nekim rimokatolickim biskupima udesio da Konstantinovic i dalje opstane.

 Nedavno posle skandala sa vladikom Artemijem, kao podigla se halabuka da ce postojeci sinod beogrdaske patrijarsije odrubiti glave mnogima, pa i dvojici brace Djokica. Prvo je pocelo paradiranje sa Djokicem juniorem. Pozvali ga u Beograd, pa tamo on kao po prvi put nije spavao kod neke njegove kume, nego u patrijarsiji. Kakva farsa. Onda ga na razgovor pozvali njegov profesor sadasnji patrijarh beogradske patrijarsije Irinej Gavrilovic, i kako ga "pametni" Stanasije nazva ludi Risto. Malo sa njim popricali popili dve tri kafe u razgovoru, mozda i neku sljivovicu cugnuli. Pa se lepo i ‘’bratski’’ izljubili i ete ga nazad Djoka pravo u Kalgari, a iz Kalgarija ode covek na Karibe. Samo sto nam svima ne kaze. Samo vi nastavite da bleijite a ja odoh da malo prosuncam svoja ledja. Jedino je pitanje, da li jedan bekicmenjak ima u opste ledja na sebi.  A provod na karibima u vreme posta, je posebna prica za sebe.

Mnogi su postali  razocaranii, mnogi крivе i napadju, da su za sve ovo krivi boga pitaj ko, pa naravno tu se javlja i moj prijatelj pod pseudonimom Velja Jovičic, Velibor Balta iz Hamiltona, koji u novinaru.de pise kako se oko Vladike Artemija diže bespotreba halabuka. Dok za to vreme ispašta veli Balta nekakva diaspora. (Tu rec diaspora, mrzim iz dna duse, ne samo sto je to jedan diskriminatorski izraz, koji nam neko podmece na isti nacin, kao sto je bezumni Kurjak Draskovic, nam podmetnuo nacisticki pozdrav sa tri uzdignuta prsta). Halabuka nije podignuta, oko vladike Artemija već halabuku su podigli satanistički ekumenisti, da bi iza kulisa pripremili posetu Jotefa Ratzingera  beogrdskoj patrijarsiji. Zrtveni jarac im je bio najzgodnija prilika Vladika Artemije, preko koga hoće da opipaju javno mnenje. I nista vise.

U sklopu svega da se malo zadržimo i na još jednoj temi. Posle jednog prelepog članka napadom na ovaj satanistički istup glavnog uporišta vatikanske tvrdjave, kako rece Satanasije ludog Riste i crnog kardinala Bulovica,  skocio je naravno i sam Satanasije. Pa u odgovoru proti u svom naravno aljkavo primitivnom stilu, o cemu ce biti reci u drugom osvrtu ”Ludi Risto i opameceni Satanasije”  na jednom mestu kaze ovako: ” – Eve mu ga na,-  sto reko blazenopocivsi patrijarh Pavle.” Ako je i zaista istina da je Pavle ovako nesto rekao, onda ni on nista nije bolji od Satanasija.  Pa im ga zato neka obadvojici, samo ne znam ciji da izaberu. Mozda bi bilo najbolje  Vojtilin, iako je ovaj poodavno odapeo. Nije ovo jedino na šta bi se neko mogao zgroziti, što u tom, a i drugim istupima, na jedan primitivan i aljkav nacin prezentaira Satanasije.  Ova aljkavost i primitivizam jednog od profesora,  i te kako se prenala na njegove studente, ili pak poblize nama jednog studenta.

Poziv i setnja tog studenta, koga mi Srbi iz Kanade, odlično poznajemo po njegovom starsnom primitivizmu do Beograda, nije bila bas tako sa stanovista sefova vatikanske, ispostave odelenja u beogradskoj patrijarsiji nimalo naivna. To je jedno vesto paradiranje. Zato i nije cudo sto su se odmah kroz Kanadu cule reci. ”Ma neka oni samo nas oslobode Georgija, a sta mi mozemo da uradimo po pitanju ekumenizma? Kako ga Satanasije nazva Ludi Risto, i crni kardinal Mirko, ne verujem da su bas i tako naivni, kako neki misle. To paradiranje je u stvari dvosmernog karaktera. Prvi ako oni procene da nas Srbe iz Kanade ovom farsom mogu zadobiti za njihov poduhvat, oni bi i mozda nesto preuzeli protiv Djokica Juniora i pustili ga niz bujicu. Ali ako uvide da nas ne mogu na taj nacin obrlatiti, onda ce oni narvno odigrati drugu ulogu.

A i to pustanje niz bujicu Juniora, ne bi bilo nesto drasticno. Jednostavno su mu mozda i rekli da bi bilo dobro za njega da predje u drugu eparhiju. Recimo nisku. – Uh, sto bi mu naudili, – rece mi juce jedan prijatelj. Naravno da ne bi. Jer kako ga nazva Satanasije Ludi Risto, je vec rekao da nije lako smeniti vladiku. Sada vidimo  da to i bas nije tako. Sve zavisi, da li je valdika, pravi vladika, da li je rodoljub i patriota, i da li je dovoljno inteligentan, nacitan i obrazovan, da moze na taj nacin da nekoga ugrozi, kao recimo ludog Ristu. Na karaju da se i ja složim sa Satanasijem u jednom. Rista iako je podmukao i lukav, ipak je on lud. Da je pametan ne bi cinio ovo sto sada cini. 

 Uz dodatak pa i da zavrsim. Ma kako to nekome ne odgovaralo. Ali probleme kao sto su Mirko Dobrijevic, Djoka Konstantinovic, Satanasije Jeftic ili ovaj kandski Djoka, ne odrzavaju nicije kritike ekumenistickog satanizma. Niti neke bespotrebne halabuke. Njih podrzavaju i odrzavaju sami sefovi ekumenistickog osinjaka za svoje potrebe. Vladika Sava ne pravi greske kada se protivi da braca Djokici, ili kada dize glas protiv Satanasija da i ovaj ne bude vladika. Vladika Sava je napravio gresku kada se nije usprotivio, da Ludi Risto i crni Bulovic postanu vladike. Taj propust danas mi ispastamo.

 

 

=======================================================
   
 
НОВИ РОМАН СЛОБОДАНА ПИВЉАНИНА
 
 

 

 

 

 
НЕКОЛИКО СТАРИХ РОМАНА СЛОБОДАНА ПИВЉАНИНА 
 

 

 

АВГУСТА МЈЕСЕЦА 1973 ГОДИНЕ СЛОБОДАН ПИВЉАНИН ПОКРЕНУО ЈЕ ИСТРАГУ ПОВОДОМ ЛИКВИДАЦИЈЕ СТОТИНАМА ПОЛИТИЧКИХ ЕМИГРАНАТА У СВИЈЕТУ… СЕПТЕМБРА ИСТЕ ГОДИНЕ МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ЈУГОСЛАВИЈЕ ГЕНЕРАЛ ФРАЊО ХЕРЉЕВИЋ ДАЈЕ НАРЕЂЕЊЕ СЛУЖБИ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ДА ЛИКВИДИРАЈУ СЛОБОДАНА ПИВЉАНИНА

2О ПРИПАДНИКА СДБ МАСАКРИРАЛИ СУ СЛОБОДАНА ПИВЉАНИНА ИСПРЕД НОВИНАРСКЕ КУЋЕ ПОЛИТИКА У БЕОГРАДУ…

24 ДЕЦЕМБРА ИСТЕ ГОДИНЕ СДБ ЈЕ ОТВОРИЛА МИТРАЉЕСКУ ВАТРУ НА СЛОБОДАНА ПИВЉАНИНА У ЦЕНТРУ АМСТЕРДАМА..

У САМО ОДБРАНИ СЛОБОДАН ПИВЉАНИН СПРЕЧИЈО ЈЕ СДБ ДА ГА ЛИКВИДИРА.. ПАДА НА РОБИЈУ И НАСТАВЉА ДА ОБЈАВЉУЈЕ РОМАНЕ О ЗЛОЧИНИМА ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЈУГОСЛАВИЈЕ…

У ТИМ ГОРЕ ПРЕЗЕНТИРАНИМ РОМАНИМА СЛОБОДАН ПИВЉАНИН ОПИСИЈЕ МНОГА УБИСТВА ЈУГОСЛОВЕНСКИХ  ПОЛИТИЧКИХ ЕМИГРАНАТА У СВИЈЕТУ ОПИСУЈУЋИ СЕБЕ КАО ТИТОВОГ УБИЦУ… ШТО НАРАВНО ОН ТО НИЈЕНИКАД БИЈО  ВЕЋ ЈЕ НА ТАЈ НАЧИН УСПИЈО ДА ОБЕЛОДАНИ СКОРО СВЕ ЗЛОЧИНЕ НАД ПОЛИТИЧКОМ ЕМИГРАЦИЈОМ

НАЈВАЖНИЈИ РОМАН ‘БЕОГРАДСКА МАШИНА ЗА УБИЈАЊЕ’ НАПИСАН ЈЕ 1977 ГОДИНЕ.. НА ЗАХТЕВ ТИТА ЦИЈА ГА ЈЕ ЗАПЛЕНИЛА … ПОСЛЕДЊИ ‘ЦИЈА’ АГЕНТ ИЗ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ‘СОПО’ РАДОЊИЋ ИМА КОПИЈУ ТОГ РОМАНА.. ТУ СЕ У ДЕТАЉ ОПИСУЈУ СВА УБИСТВА НАД ПОЛИТИЧКИМ ЕМИГРАНТИМА …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СИМБОЛ ВЈЕРЕ СЛОБОДАН ПИВЉАНИНА
ЂЕЦО РАВНОГОРАЦА И ПАРТИЗАНА УЈЕДИНИТЕ СЕ
ПАРТИЗАНИ НИЈЕСУ БИЛИ КОМУНИСТИ НИТИ СУ РАВНОГОРЦИ БИЛИ ФАШИСТИ
90 ПОСТО ПАРТИЗАНА СУ БИЛИ СРБИ…
ОЗНА ЈЕ  1946 ЛИКВИДИРАЛА И ПОХАПСИЛА СВЕ РАВНОГОРЦЕ ДОК ЈЕ УДБА 1948 ЛИКВИДИИРАЛА И ПОХАПСИЛА СВЕ СРПСКЕ ПАРТИЗАНЕ… ОСТАЛИ СУ САМО ОНИ ЧИ СИНОВИ И УНУЦИ ДАЉЕ НАСТАВЉАЈУ ДА УНИШТАВАЈУ СРБЕ И СРБИЈУ…

NOVINE@LIVE.NL

 

 

Advertisements

About juznisloveni

Auteur
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s