P R I G O V O R – By:BRANKO STOJKOVIĆ

 

  

ZVEZDA ANDJELA BY IRIS DE VRIES

Južni Sloveni – Јужни Словени –

Južni Slovani – Южна славяни

South Slavs – Slaves du Sud -Süd-Slawen -Eslavos del Sur – 南方斯拉夫人 – 南スラブ – Eslavos del Sur – Zuid-Slaven – Sllavët e Jugut – Dél-szláv – Νότια Σλάβοι – Slavi del Sud – दक्षिण Slavs – Slavii de Sud – Güney Slavlar – Eslavos do Sul – Południowa Słowian

 
 

 

 
  

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNICI

 

 
 

ЉУДИ МИСЛЕ ДА МОГУ ДА ЛАЖУ

Људи мисле

да могу да лажу…

сами себе…

лажу и краду дугу шарену

људи су и жене

људи мисле

зато што могу да мисле..

да краду дугу шарену…

људи су и мушкарци

мисле да могу да краду

дугу шарену…

људи мисле да могу да лажу…

                            слободан слободан

===========================================

==================

===

 

 

P R I G O V O R
By: Branko Stojković
 
 
 

 

 

 

BRANKO STOJKOVIĆ

A. B. Šimića br. 3

43000 BJELOVAR

Tel: 095 / 814-82-90

E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com

 

                                                                                 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

 

POLICIJSKA UPRAVA BJELOVARSKO-BILOGORSKA

 

POSTAJA PROMETNE POLICIJE BJELOVAR

 

Vlahe Paljetka bb

43000 BJELOVAR

                                                                      

 

                 P R I G O V O R

 

Na OBAVIJEST O POČINJENOM PREKRŠAJU
Serijski broj 000188746919 (URUČITI GRAĐANINU)

 

 

Okrivljeni BRANKO STOJKOVIĆ, državljanin Republike Hrvatske, rođen 26. 06. 1958., sa prebivalištem u Bjelovaru, što je osobnim vozilom Citroen BJ 494 EB počinio prometni prekršaj kažnjiv po članku 70. st . 1. ZSPC, a kazna se izriče po članku 70. st . 2. istog zakona (300,00 kuna).

 

Dana 15. 10. 2010., u petak kretao sam se oko 17.30 sati iz smjera Bjelovara prema smjeru Zagreb. U mjestu Predavac (pogledavši u retrovizor), iza svog vozila primijetio sam vozilo crni mercedes reg. oznaka VT 423 BN, koji je imao upaljeno plavo prekidajuće svjetlo i sirenu. Ja sam sa svojim vozilom stao sa moje desne strane na ugibalištu za autobuse, iz crnog presretača izašla je osoba i prišla mome vozilu. Ja sam otvorio vrata, a policajac u civilu mi je rekao: "Gospodine dođite do našeg vozila da pogledate snimku." Vozilo je stajalo 20 metara iza mog vozila. Vozač crnog mercedesa pustio mi je snimku da pogledam, dok osoba koja je prišla mome vozilu, stajala je meni iza leđa i govorila mi: "Učinili ste nekoliko prometnih prekršaja." Ja sam upitao: "Kakvih i kojih prekršaja?" Vozač crnog presretača pokazao mi je da sam se vozio 72 km/h . Pitao sam: Jeste li vi Bjelovarska policija ili Virovitička? Vozač mi je odgovorio da su virovitička. Ja sam im rekao da pogledaju prometni znak koji dozvoljava 70 km/h brzinu i pitao sam u čemu je onda problem?

 

Policajac je rekao da sam prestizao kolonu vozila. Rekao sam da to nije istina. Prestigao sam bijeli golf i vozilo koje je išlo ispred njega 4- 5 metara . Dva vozila nisu kolona. Upitao sam tri policajca u civilu: "Zašto nisu zaustavili bijeli golf, koji se nepropisno vozio iza vozila, ne održavajući razmak propisan 25 metara , a nije vršio pretjecanje." Ja sam izvršio pretjecanje na dopušten način, jer nije bila niti puna linija, niti znak za nedopušteno pretjecanje. Bio sam vrlo iznenađen zašto me je policija zaustavila, a moje vozilo je bilo u cijelosti tehnički ispravno.

       

Prigovorio sam policajcima da je to očita politička sačekuša ili stvarno se radi o nekoj zabuni. Rekao sam da sam vozač 28 godina i da posjedujem vozačku dozvolu koja je čista, ali tog trena pomislio sam da će mi oduzeti vozačku dozvolu. Kad sam dokazao trojici policajaca da nisu u pravu, oni su šutjeli a jedan od njih mi je rekao: Gospodine to ćete vi pred sudom morati dokazati. Policija me je pratila od table Bjelovar, pa preko dva naseljena mjesta Klokočevac i Predavac, izmjerivši to je ravno 3 km . Ako sam na izlazu iz Bjelovara počinio prvi prekršaj jer nisam poštivao znak 30 km zbog radova na cesti kojih nije ni bilo, a taj improvizirani znak (podbočena tabla sa strane prometnice) ostao je dalje stajati, zašto me onda nisu zaustavili, nego se voze dalje iza mene i snimaju. Kada sam rekao da se vratimo do toga mjesta, da im pokažem da nisu u pravu, onda su prešutjeli taj prekršaj i sve se na kraju svelo samo na jedan prekršaj, da sam nepropisno pretjecao.

 

Ničime mi nije objašnjeno što sam ja to nepropisno učinio. Treći policajac je sjedio iza vozača i već ispisivao obavijest o počinjenom prekršaju koji su mi uručili. Pitam Vas: Je li to uspjeh trojice policajaca u civilu? Mislim da ovo nije situacija pravne države na djelu. Policajci nisu bili u pravu, a nisu htjeli ni priznati, ni navodno mi oprostiti,…, odnosno nisu se izvinuli i rekli da su pogriješili odnosno da su se prenaglili. Naravno da u Hrvatskoj postoje sumnje u takve policijske službenike, koji nisu na temeljima Ustava RH. Takvo tumačenje ovlasti državnih dužnosnika, jesu »buldože« koji poštenog čovjeka gura na marginu u ime pravnog slova zakona. Ovdje se grubo krše načela ljudskih prava i sloboda čovjeka, prema jednom građaninu. U postupku pred Prekršajnim sudom (ukoliko dođe do toga) dokazat ću da sam ja u pravu i da nisam kriv. Tri policajca kada su me zaustavili pitao sam da li vi nemate prečeg posla, na cesti ima daleko ozbiljnijih stvari koji se dešavaju. U tom baš momentu istom cestom su naišla dva poljoprivredna kombajna bez signalizacije i bez pratnje, rekao sam im: gospodo, što sada ne zaustavite ovu opasnost na cesti, oni su šutjeli i nisu išta poduzeli, a mene vidite da sam prekršajac. Malo dalje je izašao poljoprivredni traktor iz njive, također neregistriran, koji je iza sebe ostavio čak 200 metara blata na prometnici. Očito je da je ovo nepotreban trošak za državu i za mene.

 

Montirani progoni uvijek na kraju se otkriju, moj stupanj krivnje je premalen prema stupnju krivnje policajaca, koji očito izmišljaju prekršaje. Nepravedno kažnjavanje mene neće imati nikakvu svrhu, učinak da nekoga se popravi, odnosno mene. Samo postojanje takve zakonske mogućnosti dovodi do nejednakosti građana pred Zakonom, te otvara pitanje opravdanosti i motiva privilegiranih diskriminatora, odnosno državnih represivnih tijela prema meni i drugim sličnim žrtvama. Policajci koji su me zaustavili ravno su mi oduzeli 25 minuta. Za zabunu nema oprosta globe, za neodređenost i nepreciznost…

 

I na kraju dolazimo do pitanja pravednosti, koja je jedna od temeljnih funkcija kaznenog i prekršajnog zakona u našem društvu. Izmišljenim prekršajem i kažnjavanjem mene kao počinitelja takva fingirana kazna raspolaže monopolom sile ne samo da ima pravo, nego ima raspoloživu dužnost države, koja pretvara se u nemoral i zloupotrebu službenih dužnosti i položaja.

 

Na ovaj način natjeran sam da ovako se branim i da opisujem svoju retoriku.

 

            S poštovanjem!

 

                                                            Podnosioc prigovora:

                                                             Branko Stojković

 

U Bjelovaru, 22. 10. 2010.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 

   

  http://www.123video.nl/123video_emb.swf?mediaSrc=854310

 http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=854310

 

"Help! They’ve Kidnapped Me! Lady Di" by Slobodan R. Mitric‏

 http://www.willehalm.nl/ladydi.htm  

 

UPOMOĆ! KIDNAPOVALI SU ME! LEDI DAJANA

http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=22899

 

 


P.S. David Strossmayer, added the following sentence to this appraisal: “I agree with everything you have said and have absolutely nothing to add to it, perhaps ‘AMEN’, LET IT BE In Hebrew.”
David Strossmayer-Architect

  

 
 

    

          

 http://www.youtube.com/watch?v=XcQl-F-5iaw

 

 

 juzni.sloveni@hotmail.com

 

 

 
 
Advertisements

About juznisloveni

Auteur
This entry was posted in Novosti i politika. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s