RATNI ZLOČIN JE DOŠAO NA NAPLATU = Branko Stojković

 

  

ZVEZDA ANDJELA BY IRIS DE VRIES

Južni Sloveni – Јужни Словени –

Južni Slovani – Южна славяни

South Slavs – Slaves du Sud -Süd-Slawen -Eslavos del Sur – 南方斯拉夫人 – 南スラブ – Eslavos del Sur – Zuid-Slaven – Sllavët e Jugut – Dél-szláv – Νότια Σλάβοι – Slavi del Sud – दक्षिण Slavs – Slavii de Sud – Güney Slavlar – Eslavos do Sul – Południowa Słowian

 
 

 

 
  

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNICI

 

 
 

ЉУДИ МИСЛЕ ДА МОГУ ДА ЛАЖУ

Људи мисле

да могу да лажу…

сами себе…

лажу и краду дугу шарену

људи су и жене

људи мисле

зато што могу да мисле..

да краду дугу шарену…

људи су и мушкарци

мисле да могу да краду

дугу шарену…

људи мисле да могу да лажу…

                            слободан слободан

===========================================

==================

===

 

 

RATNI ZLOČIN JE DOŠAO
 NA NAPLATU
By: Branko Stojković
 
 
 

 

 

Date: Sat, 6 Nov 2010 16:14:15 -0700
From: brankostojkovic152@yahoo.com
Subject: RATNI ZLOČIN JE DOŠAO NA NAPLATU
To:
 
RATNI ZLOČIN JE DOŠAO NA NAPLATU
 
UHIĆEN JE JURE ŠIMIĆ, BIVŠI PREDSJEDNIK IZVRŠNOG VIJEĆA ZA BJELOVARSKU REGIJU
 
Ratni predsjednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravsku regiju sumnjiči se da je 29. rujna 1991. godine nakon oslobođenja vojaarne JNA zapovijedio likvidaciju trojice zarobljenika.
 
 
U petak u Bjelovaru, 05. studenog 2010., priveden je Juri Šimiću, ratni predsjednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravsku regiju, dežurna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru odredila je 48-satno zadržavanje. Sud doduše i dalje ne želi potvrditi da je Šimić doista ta zadržana osoba, navodeći da se radi o 58-godišnjaku, no u Bjelovaru već svi znaju njegov identitet.
 
 
Iako rok za zadržavanje ističe u nedjelju 07. studenog 2010., u 16 sati, već sad se zna da će Šimić i nakon njega ostati u pritvoru. Naime, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega je sudu već podnijelo istražni zahtjev u kojem uz pokretanje istarage traži i produljenje pritvora.
 
O tom zahtjevu sud mora odlučiti u naredna 72 sata, što znači da će do donošenja te odluke Šimić biti zadržan u pritvoru. Prema istražnom zahtjevu Šimića se sumnjiči da je kazneno djelo počinio 29. rujna 1991. godine u Bjelovaru u tadašnjoj vojarni JNA "Božidar Adžija" na Vojnoviću.
 
Nakon ulaska hrvatskih vojno-redarstvenih snaga i predaje 60-tak oficira i 150 redovnih vojnika, Šimić je novodno iz te skupine razoružanih i postrojenih prozivanjem izdvojio trojicu zarobljenika K.R., V.M. i J.D. I dao ih na licu mjesta streljati.
 
Kao bomba je Bjelovarom odjeknula vijest da je bjelovarska policija pokupila i odvela Juru Šimića, poznatog kao velikog borca za hrvatsku slobodu.
 
U Županijskom državnom odvjetništvu kažu da nemaju nikakvih saznanja, te potvrđuju da eventualno uhićenje nije po njihovu nalogu.
Glasnogovornica bjelovarske policijske uprave Jadranka Harar tek šturo kaže da policija poduzima mjere i aktivnosti zbog sumnje u kazneno djelo, ne želeći potvrditi da se radi o Juri Šimiću.
 
Bjelovarski novinari nazvali su telefonom Šimića, koji se javio mobitelom iz policijskog automobila, te potvrdio da je policija došla po njega i da ga voze u Zagreb. Na pitanje jeli uhićen, osebujni Šimić kaže: Pa, ne vode me sigurno u Zagreb na kavu,dodajući da ne može više razgovarati, ali napominje da je prije tri dana imao provalu u obiteljsku kuću, te se nada da je i to možda razlog i pozvao nas da ga nazovemo kasnije.
 
Oko 10 sati redakciji Bjelovarca javio se Jure Šimić i pojasnio da ga je policija vozila u obiteljsku kuću, kako bi u njegovoj nazočnosti obavili pretres.
 
Odvjetništvo navodi da se osnovano sumnja da je zapovjedio skupini od više naoružanih i za sad nepoznatih pripadnika hrvatskih vojno-redarstvenih snaga, da ih ovedu desetak metara dalje i liše života, što su pucajući iz vatrenog oružja oni i učinili.
 
Samo dan prije nego što je uhićen, u podne, 04. studenog 2010., Jure Šimić je na bjelovarskom pavlijonu u centralnom parku  zapalio svijeću sa čelnicima HSP-a, Vinkom Jelićem – Baltom, Stjepanom Gojević i Stipom Renićem,  iz protesta što dolazi srbijanski predsjednik Boris Tadić u posjet Vukovaru.
 
Dana 02 i 03. studenog 2010., šetali su se u noćnim satima Jure Šimić i Tadija Krivić, parkom i gradskim korzom u Bjelovaru.
 
VOĐA HRVATSKOG POKRETA ŠTIT
Branko Stojković
CROATIA / Bjelovar
06.11.2010., subota
00 385 95 814 82 90
——————————————————
——————————————————

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 

 

"Help! They’ve Kidnapped Me! Lady Di" by Slobodan R. Mitric‏

 http://www.willehalm.nl/ladydi.htm  

 

UPOMOĆ! KIDNAPOVALI SU ME! LEDI DAJANA

http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=22899

 

 

REAKCIE IZ AKADEMSKOGI LITERARNOG SVETA

  

GDE JE PRINCEZA DAJANA?

Sa puno razloga bi se moglo reći da je Slobodan Radojev Mitrić vešt pisac kriminalističkih romana. U njegovom romanu Upomoć! Kidnapovali su me! Ledi Dajana nema ni jedne suvišne rečenice, ni jednog nepotrebnog opisa. Istina, roman se, pre svega, usresredjuje na dijalog koji je primeran svakoj situaciji. Kada treba da je lirski – on je takav, kada treba da je satiričan – on je takav. Kada treba da je uputan, da obavesti čitaoca – on je takav. Dijalog je gotovo scenski , a radnja vešto vođena do kraja koji nije u standardnom happy end-u krimi priča. Kraj, rasplet je iznenadjujući , a donekle i intrigantan: Gde je princeza Dajana , je li ona zaista mrtva , šta je sa njenim ljubavnikom al Fajadom? Dakle, nije ovaj kratak, brzi roman sasvim obična krimi priča : u njemu je prisutna, na fin način izrečena , i kritika nekih tajnih službi koje su, očito je to, upletene u najmračnije akcije podzemlja. Ako iko to poznaje, onda je to autor eve uspele krimi priče.

Prof. Dr. Rade Bozović

 

 

From: Dusan Tesic
Sent: Mon, April 5, 2010 10:57:45 AM
Subject: Veličanstveno!

Dragi Slobodane,
Zar nisam dobro predvideo putanju Vaše Ladi Dy – doživljenost svetskog bestselera!
Sa radošću sam pročitao Vašu poruku o izdanju Knjige u Velikoj Britaniji. To je prirodan put, a izdanja će nastaviti da se nižu u svim zemljama sveta. Ja sam siguran da će knjiga doživeti najveći tiraž kakav ni jedan autor sveta do sada nije doživeo.
Vama će to pričinjavati vrhunsko zadovoljstvo, a čast treba da pripadne srpskoj naciji zbog posedovanja tako snažnih i snažnim duhom prožetim ličnostima. Tako bi trebalo da bude.
Ja se nadam da će se ovde naći institucije koje će se pobrinuti, da se čast za napisanu knjigu pripiše i srpskoj naciji. Jer, Vi ste jedina ličnost koja će naciju dostojno predstaviti svetu, što se Srbiji nije dogodilo od vremena posle od Ive Andrića
Meni lično čini čast što sam bio među prvim Srbima koji je knjigu dobio lično na poklon, na čemu Vam se sa radošću zahvaljujem, ostajući pred svim ovim zadivljen.
Iskreno Vaš
Dušan Tešić Lužanski
www.luzanski.com

 


  

 

 

Advertisements

About juznisloveni

Auteur
This entry was posted in Vesti i politika. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s