UDBA IZ PATRIJARSIJE

    

ZVEZDA ANDJELA BY IRIS DE VRIES

Južni Sloveni – Јужни Словени –

Južni Slovani – Южна славяни

South Slavs – Slaves du Sud -Süd-Slawen -Eslavos del Sur – 南方斯拉夫人 – 南スラブ – Eslavos del Sur – Zuid-Slaven – Sllavët e Jugut – Dél-szláv – Νότια Σλάβοι – Slavi del Sud – दक्षिण Slavs – Slavii de Sud – Güney Slavlar – Eslavos do Sul – Południowa Słowian

 
 

 

 
  
Djordje Prudnikoff

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNICI

 
 
 
 

АРТЕМИЈЕ – ЂЕ ТИ ЈЕ ВЈЕРА У БОГА

Не дијели србску цркву Артемије
И ако си у праву!!!
Ово није добро,
Нити је ово Божија воља…
Још нам то треба…
Да се дијелимо у вјери православној..
Није ли било доста дијељења…
У једној кошници ..
Немогу двије матице бити…
А трутова – прекотило се…
Више трутова – но чела радица…
Не оста правослвног меда
Не за ликјека…
Слушај ти мене Артемије…
Несмијеш Србску цркву дијелити…
Иако си у праву…
Узми крс у руке..
Велики ко на распећу…
Вуци га од села до села..
Од града до града..
Вуци га пјешке и благослови
Онога трута што матица поста..
Али он је сад матица и тачка..
Није на теби Божије да судиш..
Нити на било ком срмртнику..
Несмијеш Србску Цркву разорити..
Огањ ће те спржити…
Ијако си праву….
Тамни облаци над Србством вребају..
Град и невријеме опет ће да бљују…
Јеси ли ти ћорав!!!
Крс у руке и народ Божи сложи…
Па ће ти Бог прогледат кроз прсте…
И виђећеш!
Матицу ће ако је Трут
Бог да спржи!!!
А дотле буди му слуга…
Ијако си праву
И ти и сви твоји калуђери
Без гунђања и колебаља!!!
Ђе ти је вјера у БОГА
Брате Артемије!?!


слободан слобода
н

 

 

ARTEMIJE – ĐE TI JE VJERA U BOGA

Ne dijeli srbsku crkvu Artemije
I ako si u pavu!
Ovo nije dobro,
Niti je ovo Božja volja …
Još nam to treba …
Da se dijelimo u vjeri pravoslavnoj ..
Nije li bilo dosta dijeljenja …
U jednoj košnici ..
Nemogu dvije matice biti …
A trutova vidim prekotilo se …
Više trutova no čela radica …
Ne osta pravoslvnog meda
Ne za likjeka …
Slušaj ti mene Artemije …
Nesmiješ Srbsku crkvu dijeliti …
Iako si u pravu …
Reko sam ti davno …
Uzmi krs u ruke ..
Veliki ko na raspeću …
Vuci ga od sela do sela ..
Od grada do grada ..
Vuci ga pješke i blagoslovi
Onoga truta što matica posta ..
Ali on je sad matic i točka ..
Nije na tebi Božje da sudiš ..
Niti na bilo kojem srmrtniku ..
Nesmiješ Srbsku Crkvu razoriti ..
Oganj će te spržiti …
Ijako si pravu ….
Tamni oblaci nad Srbstvo vrebaju ..
Grad i nevrijeme opet će da bljuju …
Jesi li ti ćorav!
Krs u ruke i narod Boži složi …
Pa će ti Bog progledat kroz prste …
I viđećeš!
Maticu će ako je Trut
Bog da sprži!
A dotle budi mu sluga …
Ijako si pravu
I ti i svi tvoji kaluđeri
Bez gunđanja i kolebalja!
Đe ti je vjera u BOGA
Brate Artemije!?!


slobodan slobodan

 

 

===========================================

==================

===

 UDBA IZ PATRIJARSIJE
 
 
 
Date: Sun, 14 Nov 2010 05:10:44 -0800
From: mbojic@rogers.com
Subject: UDBA IZ PATRIJARSIJE
To: pertep@yahoo.com; acapantelic57@hotmail.com; admin@kosovo-metohija.com; andjelkotan@gmail.com; angelinaracic@rogers.com; ankamirkovich@sympatico.ca; apiscr@yahoo.com; apisinfo@apisgroup.org; urd@beta.co.rs; bischof.konstantin@serbische-diozese.org; boskoasanovic@hotmail.com; brankovincic@hotmail.com; bivkovic@shaw.ca; borbazaveru@mail.ru; vladika@istocnik.com; vsotirovic@mruni.lt; redakcija@glas-javnosti.rs; episkop@eparhija-gornjokarlovacka.hr; g.lazarevic75@nadlanu.com; lepa.jankovic@rcmp-grc.gc.ca; redakcija@dnevnik.co.rs; dcndragoslav@easterndiocese.org; deaconkosic@yahoo.com; desk@rts.rs; djujicka@yahoo.ca; djuricivangcs@hotmail.com; drdkrstich@rogers.com; kontakt@eparhija-dalmatinska.hr; dragan.vidakovic@nadlanu.com; ldjuric@lear.com; eparhija.osjeckopoljska@gmail.com; episkop@eparhija-zahumskohercegovacka.com; epvranjska@ptt.rs; euo@mitropolija.me; z.salijevic@gmail.com; z.salijevic@gmail.com; zanav41@rogers.com; zcvorovic@jura.kg.ac.rs; zeljkozugic@nadlanu.com; info.mitropolija.zagrebacka@gmail.com; info@dss.org.rs; info@srb-obraz.org; info@svetosavlje.org; info@vidovdan.org; infodveri@verat.net; info-serbian@serbianunity.net; infotop@rtvpink.com; ivanpri_csi@hotmail.com; bivkovic@shaw.ca; srpskasparta@hotmail.com; novine@live.nl; jedan389@yahoo.com; kabinet@mitropolija.org; kabinet@mitropolijadabrobosanska.org; kontakt@eparhija-dalmatinska.hr; kontakt@pravoslavljedanas.info; koreni@telia.com; kosovo-metohija@hotmail.com; kostic.svetislav@web.de; licanin@shaw.ca; lyubomir_gruyitch@yahoo.com; admin@kosovo-metohija.com; kosovo-metohija@hotmail.com; marjanovic@nuky.de; matejic.2@osu.edu; mike.radan@rogers.com; milospuskar@yahoo.com; minja@vlada.ca; mizzy.asanovic@gmail.com; mmalobabic@trebnet.com; naspecat@yahoo.com; neboysha.malich@verizon.net; nik.babic@talktalk.net; novistandard@gmail.com; redakcija@novinepress.co.rs; dobdonobr@gmail.com; redakcija@politika.co.rs; petarsvilar@yahoo.com; pgsrs@yubc.net; pradan@laurel.ocs.mq.edu.au; pravdapress@gmail.com; radovic.slavica@gmail.com; redakcija@blic.co.rs; redakcija@dnevnik.co.rs; redakcija@nspm.rs; redakcija@politika.co.rs; redakcija@novosti.rs; redakcija@srpskapolitika.com; royalistnews@gmail.com; serbia2@rogers.com; srpska_borba@yahoo.com; srpskiglas@serbianvoice.eu; susudar@rogers.com; timoticpress@gmail.com; ckcuboba@yahoo.ca; susudar@rogers.com

Patrijarsijska UDBA razvija svoju strategiju

Ova insuinacija:

 

Artemije obavestio SPC da osniva novu crkvu

BEOGRAD – Penzionisani vladika Artemije i grupa bivših monaha Crne reke obavestili su SPC da će, ukoliko im se ne vrati Raško-prizrenska eparhija, osnovati "novu crkvu", javlja B92.

Manje od nedelju dana pre održavanja Sabora Srpske pravoslavne crkve, u Sinod je stiglo najnovije pismo razvlašćenog vladike i njegovih sledbenika u kojem prete osnivanjem nove Svetosavske crkve ukoliko vladici ne bude vraćeno upravljanje Raško-prizrenskom eparhijom.

Artemije istovremeno odbija da se povinuje kazni koju mu je prilikom prinudnog penzionisanja odredio crkveni vrh i po kojoj mu je zabranjeno da obavlja svešteničku dužnost.

Očekuje se da će Artemijeva pretnja raskolom biti ključna tema Sabora koji počinje u sredu jer iako penzionisani vladika ne okuplja zabrinjavajući broj pristalica, on i dalje ima značajnu podršku kolega-vladika sa kojima je do nedavno sedeo u Sinodu.

Nakon što ga je prinudno penzionisao, Sabor SPC je nekadašnjeg upravnika Eparhije raško-prizrenske smestio u vojvođanski manastir Šišatovac, u Sremskoj eparhiji kojom upravlja vladika Vasilije koji važi za jednog od Artemijevih podržavaoca.

U manastiru Šišatovac smo i došli do vladike Artemija koji, međutim, nije želeo da govori o svojim pismima Sinodu crkve.

S druge strane, patrijarh srpski Irinej upoznat je sa sadržajem Artemijevog pisma i u kabinetu patrijarha očekuju da će Sinod o tome zauzeti stav već na današnjoj sednici. Neizvesno je da li će taj stav danas i saopštiti javnosti.

Autor:

 

 

Insuinacija se bez potpisa autora siri cak i posredstvom elektronske poste. A autora nije tesko prepoznati. To je bez sumnje, neko ko je blizak organima patrijarsiojske UDBE koju predvode dva ostrascena jezuitska jastreba Mirko alijas Irinej Bulovic, Risto, alijas Amfilohije Radovic, i naravno njihov kormirlar Miroslav Gavrilovic alijas Irinej. Ova strategija je dobro poznata upucenima, u smicalice i necovecna dela, kojma se na gotovo isti nacin posluzila UDBA sesdesetih kada je trebalo ukloniti Vladiku Dionisija, i napraviti simsljen razdor medju nacionalnim i patriotskim Srbima onoga vremena.

 

Da se podsetimo:

" Vec odavno su sa svih strana pristizale vesti u patrijrsiju, o nemoralnom zivotu ali ne sa narocitim dokazima episkopa Dionisija. Narocito se o opisivanju takvog zivota Dionisijevog  isticao Glas Kanadskih Srba. Ja sam bio za to da se stvar ostavi po strani, jer je u proslosti bilo i daleko nemoralnijih episkopa od Dionisija, pa ih niko nije na tako drastican nacin kaznjavao, i da se saceka da Dionisije ,posto je i onako bio star umre, i da stvar odumre sama od sebe.  Ali kada nam je na saboru te godine procitano Dionisijevo pismo koje je on uputio njegovoj svetosti patrijarhu u kome on pise i sledece: ‘Autonomija je neophodna za nasu Crkvu u Americi.’ Tek tada se videlo na sta Dionisije smera. I tek tada smo mi u SA Saboru i SA sinodu bili dovedeni pred svrsen cin." – Ovo nam sve zabelezi blazenopocivsi episkop Branicevski Hrizostom u svojim memoarima pod naslovom "Zivot i Delo"

 

Da sada malo poblize izanaliziramo neke detalje iz ovoga sto belezi episkop Hrizostom. Prvo niko nije ni proverio da li je na tom famoznom pismu i zaista bio potpis Vladike Dionisija. Takvo pismo odnosno sto bi prepodobni otac Justin rekao takva insuinacija, ne lici bas na delo Vladike Dionisija. Setimo se da je rezimski patrijarh German, uz pomoc ondasnje UDB_e voleo da podmece slicne insuinacije kako bi clanove SA Sinoda i SA sabora pridobio na svoju stranu. Setimo se one famozne razglednice upucene sa ulice u kojoj se trazi od Germana da vrati oca Justina u Beograd. Iza cega je usledilo jedno poduze pismo SA Sinodu od strane Ave, posle cega je German ostao nem.

Stvari se neobicno i danas ponavljaju u praskozorje, kada nikome drugom, vec ostacima to jest crnoj trojci  slavopapisticke UDB_e, koja trenutno siri  ideju podizanja rimokatolicke lopate u visini od 80 metara na brdu Vinik iznad Nisa, i time nastoji da granicu vatikanskog homoseksualnog udruzenja pomeri na Nisavu, pa je ovoj kliki nepohodno potreban novi razdor i nove zavade. S tim da uza sbe privuce vecinu, a ima ih dosata koji ne mare za sve ove dogadjaje, vec idu slepo kao ovce u ranu jesen za ovnom. Prvo javnosti se podmece lazno da je u patrijarsiju pristiglo Vladicino pismo i ne treba da iznenadi ako se tim pismom sa verovatno falsifikovanim potpisom bude mahalo na predstojecem cirkusu od sabora. Zatim ne bi li se nekakako pacificirao nacionalno i potriotski segmnet Srbstva na severno-americkom Kontinentu, ponovo se, kao i u vreme Dionisija uposljava u prljavu rabotu Glas Kanadskih Srba. Preko svojih isturenih odelenja patrijarsijska UDBA u poslednjem izdanju ovoga glasila na prvoj stranici pise veliku slavopojku Miroslvu Gavrilovicu, alijasu Iruneju koji trenutno kormilari beogradskom patrijarsiom. Od kuda bas to sada da Glas Kanadskih Srba uzdize u visine kult kriminalca i agenta UDBE Miroslava Gavrilovica?* Zasto taj kult nije u Glasdu podgrevan godinu dana unazad kada su promoteri vatikanskog homoseksualizma, sebi na celo postavili alijasa Irineja? Nego to Glas upravo cini sada. Praskosorje novog razdora, koje spremaju bas upravo ti paposlavisti, to jest promoteri vatikanskog homoseksualnog dusegublja je samo nekoliko dana ispred nas. A odgovor nam upravo daje blazenopocivsi Episjop Hrizostom. Istorrija se dakle ponavlja. Pitanje je da li pred ovakvim inusinacijama svi mi koji nepokolebljivo stojimo na putu Svetosavlja treba, i da zanemimo i oslepimo?

____________

¹Prilikom razgovora sa vladikom Irinejem niskim, 1985 godine, u Libertvilu, pitao me je da li poznajem Stojana Nedeljkovica, njegovog druga iz Bogoslovije, za koga koga je cuo da zivi u Njujorku. On je bio siroce iz Bosne koje je prebeglo u Srbiju u toku Drugog Svetskog rata, pa je svako leto provodio raspust kod njega u selu. Odgovorio sam mu da ga znam i on me je zamolio da kazem Stojanu kako bi Zeleo da se vide.

Cim sam stigao u Njujork otisao sam kod Stojana (jednog od najboljih studenata na Bogoslovskom fakultetu), koga sam dobro poznavao i rekao mu sta mu je porucio stari prijatelj iz skole. "Necu da razgovaram sa tim izdajnikom" – obrecnuo se Stojan i odma mi ispricao, kako je Irinej, zajedno sa ostalim u buducim vladikama, podpisao obavezu da saradjuje sa rezimom i njegovom tajnom policiom. Dok on nije hteo i zato je morao da bezi u emigraciju. Upozorio me je da pazim kada se kod takvih pricescujem jer bi svasta moglo da se nadje u kascici. (Svedocanstvo Mise Beljakovica u njegovoj najnovioj Knjizi "Novi Nastrtaj Crkve na Novogracanicku Mitropoliju")

 

=============================================================== 

 

 

"Help! They’ve Kidnapped Me! Lady Di" by Slobodan R. Mitric‏

 http://www.willehalm.nl/ladydi.htm  

 

UPOMOĆ! KIDNAPOVALI SU ME! LEDI DAJANA

http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=22899

 

 

  

 
 

 

                

http://www.youtube.com/watch?v=x9QeZV-RA8Y

 

 

   

   

http://www.youtube.com/watch?v=pGs7fZJ_1KY

 

 

 

Advertisements

About juznisloveni

Auteur
This entry was posted in Novosti i politika. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s